امروزه بردهای الکترونیکی در صنایع مختلفی همجون روشنایی، نظامی، لوازم خانگی، اسباب بازی و غیره کاربرد گسترده ای پیدا کرده ند. برای تولیدکنندگان ابزارهای الکترونیکی دقت و سرعت بالای مونتاژ برد بسیار اهمیت دارد. از طرفی صرفهجویی در هزینه و زمان مونتاژ برد از جمله فاکتورهای حیاتی برای صنایع بزرگ به شمار میروند. در این مقاله قصد داریم شما را با روش اتوماتیک مونتاژ بردهای SMD آشنا کنیمو به طور اختصاصی در مورد دستگاه مونتاژ (Pick and Place) صحبت کنیم. با خواندن این مطلب قادر خواهید بود دستگاه مناسب جهت سفارش مونتاژ برد الکترونیکی یا راه اندازی کسب و کار شخصی خدمات مونتاژ برد الکترونیکی و صنایع روشنایی را انتخاب کنید.
1-مزیت قطعات SMD نسبت به DIP
2-مزایای مونتاژ برد به روش اتوماتیک
3-اجزای خط مونتاژ برد SMD
4-معیارهای انتخاب دستگاه مونتاز برد
4-مشخصات فنی دستگاه مونتاژ MR Place 7
5-نتیجه گیری
در حالت کلی دو نوع قطعه در مونتاژ برد های الکترونیکی به کار می روند که نوع اول Dual In line Pin (DIP) و نوع دیگر Surface Mount Device (SMD) نام دارند. برای نصب قطعات DIP نیاز به سوراخ شدن برد و لحیمکاری وجود دارد. در حالی که قطعات SMD بر روی سطح مدار چاپی قرار گرفته و با خمیر قلع به سطح متصل میشوند. امروز استفاده از تکنولوژی (SMT) Surface Mount Technology بسیار رایج شده و و ترجیح تولیدکنندگان لوازم الکترونیکی، صنایع روشنایی و ارائهدهندگان خدمات مونتاژ برد این است که روش SMT را به کار گیرند. در ادامه با برخی از مزایای قطعات SMD نسبت به DIP آشنا میشوید:
وقتی از مونتاژ برد PCB صحبت میشود، همواره این دغدغه وجود دارد که روش دستی بهتر است یا استفاده از روش های اتوماتیک؟ پاسخ به این سوال کاملاً بستگی به نوع صنعت و کسب و کار شما دارد. معمولاً صنایع کوچک ترجیح میدهند مونتاژ قطعات را به روش دستی انجام دهند که پاسخگوی تیراژ مدنظرشان باشد. اما بایستی در نظر داشته باشید امکان خطای اپرتور در روش دستی بسیار بالاست و برای افزایش سرعت تولید بدون افت کیفیت و دقت نیاز است تعداد اپراتورها افزایش یابد. این موضوع در نهایت موجب افزایش هزینه و احتمال خطای انسانی خواهد شد. پس بهتر است در قدم اول با ارزیابی نیاز خود و در نظر گرفتن نکات زیر در مورد روش مونتاژ تصمیم گیری نمایید. مزایای مونتاژ برد به روش اتوماتیک عبارتند از:
در نظر داشته باشید که در مونتاژ یک برد مدار چاپی دقت قطعهگذاری حرف اول را میزند!
هر خط مونتاژ اتوماتیک برد به ترتیب شامل دستگاه پرینتر خمیر قلع، کانوایر یا نقاله، دستگاه مونتاژ و نهایتاً کوره ذوب خمیر قلع است. برای راهندازی یک خط مونتاژ کامل به دستگاههای معرفیشده نیاز دارید که در تصویر زیر نیز معرفی شدهاند.
دستگاه پرینتر خمیر قلع میتواند به صورت دستی یا اتوماتیک در ابتدای خط قرار گیرد. همچنین استفاده از کوره ذوب Reflow بهتر از کوره ذوب موجی است. زیرا با گردش هوای مناسب و افزایش سینوسی دما بعث ذوب کامل خمیر قلع بدون جابجایی قطعات میشود. در مورد دستگاه مونتاژ در بخش بعدی اطلاعات مفصلی ارائه دادهایم. اما لازم است بدانید دقت و سرعت مونتاژ قطعات با انتخاب یک دستگاه مناسب بسیار بالا خواهد رفت.
در این بخش به صورت اختصاصی در مورد دستگاه Pick and Place صحبت خواهیم کرد. این دستگاه با عناوین مختلفی مانند دستگاه مونتاژ، دستگاه قطعهگذار، دستگاه کاشت قطعه و ال ای دی زن در میان صاحبان صنایع شناخته میشود. تا چند سال پیش این دستگاه صرفاً واردتی بود و در کنار هزینه بالا، دسترسی به خدمات پس از فروش آن دشوار بود. برای اینکه دستگاه مونتاژ مناسب را انتخاب کنید، لازم است مواردی را در نظر بگیرید. ما در تیم مارال روبات صنعت با مشاوره تخصصی رایگان شما را در خرید و راه اندازی خط مونتاژ برد یاری خواهیم کرد. اما در حالت کلی بهتر است قبل از خرید مواردی از قبیل تعداد فیدرهای لازم، نوع سیستم حرکتی دستگاه، دقت قطعهگذاری، روشهای پرداخت، بودجه و سرمایه اولیه را در نظر داشته باشید.
در این مقاله سعی بر این بود شم ر با روش مونتاژ اتوماتیک برد های اس ام دی آشنا کنیم. همانطور که بیان شد، این روش دقیقترین مونتاژ برد SMD را انجام میدهد و در درازمدت باعث میشود ضمن صرفهجویی در هزینهها، به راحتی و با سرعت بالا خدمات مونتاژ، تولید دستگاههای الکترونیکی، تولید LED، و تمام امور مرتبط با بردهای PCB را انجام دهید. مشاوران حرفهای ما میتوانند در زمینه انتخاب و خرید خط مونتاژ شما را یاری دهند و در کمترین زمان ممکن مشاوره برای خرید، شرایط پرداخت، خدمات نصب و راهاندازی و کلیه خدمات پس از فروش برای شما فراهم خواهد شد. چه در ابتدای کسب و کارتان باشید و چه در حال اداره یک مجموعه صنعتی بزرگ، دستگاهها و خدمات شرکت مارال روبات صنعت برای شما راهگشا خواهند بود.